دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ |۱۶ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 18, 2024
بیانیه محققان حوزه

حوزه/ تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی آن هم از سوی جمعی حوزوی که خود را پیرو خط امام می‌دانند، مایه تأسف است؛ گفت: عالم دینی هنگامی می‌تواند اثرگذار و دارای قدرت هدایتگری صحیح باشد که از قدرت تحلیل مسائل و بینش سیاسی صحیح و عمیق برخوردار باشد

به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، آیت الله احمد مروی در دیدار اعضای کمیسیون‌های تخصصی شورای عالی حوزه علمیه خراسان که در تالار ولایت حرم مطهر امام رضا(ع) انجام شد؛ با بیان اینکه طلاب و روحانیون باید از شناخت دقیق نسبت به مسائل برخوردار باشند تا بتوانند مخاطب را اقناع کنند؛ خاطرنشان کرد: روحانیون باید با شناخت و تشخیص عمیق، شبهه افکنی‌ها نسبت به جنگ غزه و لبنان را پاسخ دهند و مخاطب را اقناع کنند و لازمه این مهم این است که خود ابتدا از شناخت و تحلیل عمیقی نسبت به مسائل برخوردار باشند.

وی با انتقاد از بیانیه مجمع موسوم به محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی، خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی دشمن بشریت و ضد مسلمانان و اسلام است، به رسمیت شناختن این رژیم آن هم از سوی جمعی حوزوی که خود را به اصطلاح پیرو خط امام می‌دانند، مایه تأسف است.

وی با قرائت آیه شریفه «لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَةً لِلَّذِینَ آمَنُوا الْیَهُودَ وَالَّذِینَ أَشْرَکُوا، هر آینه دشمن‌ترین مردم نسبت به مسلمانان، یهود و مشرکان را خواهی یافت.» ابراز کرد: ممکن است سیاسیون بنابر اقتضائاتی سخنانی بگویند اما کسی که در حوزه علمیه است و از منظر دینی می‌خواهد موضع بگیرد، باید سخنان او برخواسته از مبانی دینی باشد؛ روحانی که مسئله دو دولتی فلسطین و اسرائیل را بیان می‌کند؛ آیا آیه شریفه 82 سوره مائده را خوانده است؟

تولیت آستان قدس رضوی با طرح این سؤال که «آیا دین اجازه به رسمیت شناختن غاصب را می‌دهد؟» این قبیل بیانیه‌ها را نشان از عدم عمق و تحلیل صحیح مسائل را دانست؛ خاطرنشان کرد: کمیسیون سیاسی و اجتماعی شورای عالی حوزه باید برای تقویت بینش سیاسی طلاب برنامه ریزی داشته باشد؛ روحانی هنگامی می‌تواند اثرگذار و دارای قدرت هدایتگری صحیح باشد که از قدرت تحلیل مسائل و بینش سیاسی صحیح و عمیق برخوردار باشد.

مروی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نگاه ویژه و حساسیت رهبر معظم انقلاب نسبت به مسائل حوزه‌های علمیه، عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب برای حوزه‌های علمیه نقش محوری در تحقق اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی، اقتدار نظام، دیانت مردم و تعالی کشور قائل هستند.

عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان با اشاره به توجه خاص رهبری معظم انقلاب به این حوزه علمیه، خاطرنشان کرد: حوزه کهن خراسان، نهادی بزرگ، ریشه‌دار و مستقل است که رهبر انقلاب توجهی خاص به آن دارند و ارتقای هرچه بیشتر این حوزه توقع و مطالبه‌ای است که معظم له از مدیران آن دارند.

تولیت آستان قدس رضوی نسبت به توجه حوزه به فرمایشات رهبری تأکید و ابراز کرد: رهبر انقلاب به عنوان فقیه برجسته، متبحر و صاحب نظر، بهترین فرمایشات و راهکارها را برای رشد، تعالی و ارتقای اثرگذاری و نقش آفرینی حوزه علمیه دارند که توجه و عمل به آن‌ها یاری گر حوزه برای انجام رسالت و نقش خطیر و مقدس خود است.

وی حوزه علمیه خراسان را حوزه‌ای نورانی، پرمعنویت، همدل و همراه علی‎رغم وجود نظرات متفاوت دانست و زمینه ساز تربیت عالمان صالح و بزرگ برای جهان اسلام و تشیع دانست و وجود طلاب پویا و مستعد را از جمله ویژگی‌های ممتاز این حوزه کهن برشمرد.

مروی در ادامه با اشاره به اهمیت کمیسیون‌های تخصصی شورای عالی حوزه علمیه خراسان، خاطرنشان کرد: این کمیسیون‌ها ظرفیت نخبگانی ارزشمندی هستند که اصحاب فکر، نظر و طرح در آن گردهم آمده‎‌اند؛ این فضای نخبگانی بستری مناسب برای مباحثه و تبادل نظر را فراهم آورده که ظرفیتی بسیار مغتنم برای حوزه است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به مزیت‌های حوزه علمیه خراسان اشاره و ابراز کرد: مزیت‌های نسبی حوزه کهن خراسان باید احیا و تقویت شود؛ حوزه خراسان در طول تاریخ همواره پایگاه ادبیات و خطابه بوده، اکنون این جایگاه رفیع تضعیف شده که باید برای احیای آن‎ها تلاش کرد.

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه مهاجرت از حوزه خراسان باید معکوس شود، به اهمیت مسئلۀ فقه و اصول پرداخت و این دو دانش را اساس کار حوزوی معرفی نمود. ایشان خاطر نشان کرد که طلاب حوزه های علمیه در هر رشته ای از رشته های علوم اسلامی که بخواهند تخصص پیدا کنند باید با فرایند استنباط و اجتهاد آشنا بوده و روش فهم مراد شارع مقدس از نصوص دینی را بدانند و بشناسند زیرا تحول جدی در حوزه های مختلف علوم اسلامی بدون توانمندی اجتهادی امکان پذیر نیست.

ایشان با تأکید بر توجه به عمق بخشی طلاب، عنوان کرد: روحانیون برای اثرگذاری باید از فهم و درک عمیقی نسبت به مسائل سیاسی، فرهنگی و اجتماعی وقایع روز برخوردار باشند و به تعبیر مرحوم امام خمینی نبض فکری جامعه را در دست داشته باشند. وی با اعلام آمادگی آستان قدس رضوی برای همکاری با حوزه علمیه خراسان، عنوان کرد: سالانه میلیون‌ها زائر از اقشار و سطوح مختلف اجتماعی به حرم مطهر رضوی مشرف می‌شوند و لذا این بارگاه منور بهترین مکان برای فعالیت‌های علمی و فرهنگی حوزه است. ما برای تعمیق هرچه بیشتر زیارت و تحقق زیارت متعالی به سوی حوزه دست نیاز دراز می‎کنیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha